השתלת עצם

השתלת עצם

בניית עצם (אוגמנטציה) לפני ביצוע השתלה, מבוצע צילום CT בו ניתן להתרשם ממימדי העצם בלסת באיזור בו מתוכננת ההשתלה. על העצם להיות במימדים מתאימים. לעיתים יש מצבים בהם העצם אינה מספיקה, ואז נרצה להגדיל את המימדים שלה. מימדי עצם מפותחים יכולים לנבוע מכך שהייתה קטנה יותר מראש (מלידה), או כתוצאה מספיגה של העצם לאחר דלקות שהיו בשן שנעקרה, או בשל ספיגה לאחר העקירה. במקרים כאלה, נרצה להגדיל את מימדי העצם. ישנן טכניקות שונות להגדלת מימדי העצם. ברוב המקרים נשתמש בחומר מגורגר שאותו נעטוף בממברנה. הדבר יוצר תנאים לצמיחת העצם על החלל שיוצרים הגרגירים, כך שבסופו של התהליך, נקבל עצם במקום שבו היא הייתה חסרה. תהליך זה של צמיחת העצם הוא איטי מאוד, ולכן נדרשים מספר חודשים עד להשלמת התהליך. חשוב לציין שלא בכל מקרה בו חסרה עצם, ניתן לבצע השתלת עצם. ישנם מצבים בהם נמליץ שלא לבצע השתלת עצם.

 

עוד על השתלת עצם

השתל הוא מעין בורג הנאחז בעצם של הלסת. קיימים קריטריונים ברורים לגביי מימדי העצם הנדרשים (גובה ורוחב) על מנת לעגן את השתל. לעיתים, הלסת בעצם נספגת באופן שאינו מתאים לקבלת השתל.
במקרים כאלה ניתן בדרך כלל לבצע השתל עצם. המונח ״השתלת עצם״ מעט מטעה,מכיוון שלמעשה לרוב לא תושתל עצם חיה. במקום זאת, מונח באיזור החסר, חומר הגורם לצמיחת עצם הלסת של המטופל, לקבלת מימדים המתאימים להשתלה.
קיימים חומרים שונים בהם נחתן לעשות שימוש, בחלק גדול מהמקרים החומר מופיע כגרגירים המזכירים בצורתם גרגירי מלח. החומר מונח במקום בו יש חסר, ונעטף על ידי ממברנה. במהלך החודשים הבאים, תצמח העצם הטבעית של הלסת, ותמלא את המקום בו הונח החומר הגרגירי. יש לציין שלא בכל מקרה של חסר עצם, טכניקה זאת מתאימה.
לפני הטיפול, יש צורך בצילום סיטי, בו ניתן לבחון את זמינות העצם, לבחון את מאפייני האיזור בו יש חסר, ולהחליט אם השתלת עצם נחוצה ואם היא מתאימה. ישנם מצבים בהם ניתן לבצע השתלת עצם והתקנה של השתלים בו זמנית, באותו הטיפול. במקרים אחרים נכון יהיה לבצע השתל עצם, להמתין לצמיחתה, ורק לאחר שנוצרה, לבצע את התקנת השתלים בטיפול נפרד.
השאירו פניה

צרו איתנו קשר

רוצים לשמוע עוד? לדבר איתנו? לשאול שאלות? להתרשם? השאירו פרטים ואנחנו חוזרים אליכם מיידית.
פנו אלינו עכשיו ליעוץ ראשוני ולהתאמת טיפול.